Čarodějnická fita ve Voticích

02.05.2009 22:40

V sobotu 2.5.2009 jsem otevřel oči v 6:30. Vstal jsem a po snídani a ranní hygieně jsem vyrazil s bráškou Dominikem směr Votice. Cesta utekla rychle a do Votic jsme dorazili mezi prvními. V klidu jsem si připravil nádobíčko, rozstřílel jsem se s tahovým vypouštěčem na blízko a pak už jsem zamířil na startovní čáru, z které jsem měl odstřílet můj první závod Fita po více než roční výluce, jelikož v loňském roce jsem trénoval pouze 70m.

Tato vzdálenost se střílí na LPH. Cíl před závodem jsem si stanovil a to střelit minimálně 1300bodů, i když podle tréninků, které jsem absolvoval před závodem, to znamenalo podprůměrný výkon, ale přeci hned na začátku sezóny nebudu lámat světové rekordy. Sluníčko svítilo, foukal nepříjemný vítr a tak to počasí vypadá teple pouze na fotografiích, jelikož byla zima a doce slušná. Závod trval strašně dlouho a střílelo se od 9h do 18h s přestávkami, při kterých člověk akorát vytuhne a pak se zase těžko dostává do závodního tempa. Při tréninku to lítalo božsky, ale hned při první vzdálenosti jsem se těžko dostával do pohody a možná to byla nervozita prvních letošních závodů. Až v poslední sadě na 70m jsem se vzpamatoval a střelil 57bodů z 60 možných. Další vzdálenost 60m následovala po krátké přestávce. Tuto vzdálenost jsem až na poslední sadu absolvoval skvěle, před poslední sadou mě děvčata, co se mnou střílela na terči upozornila, ať ten střed tolik neničím, no a v poslední sadě jsem z 6šípů ztratil víc bodů než z 18šípů před tím. Každopádně výsledek na 60m byl skvělý a já byl spokojený, i když jsem si uvědomil, že i na 60m mám rezervy. Po další pauze následovala vzdálenost 50m. Pro mě je to nejhorší vzdálenost, ale možná si to jen psychicky vsugeruji a pokazím ji dřív než ji začnu střílet, tentokrát tomu nebylo jinak. Prostě na příštím závodě ji vylepším. Střelil jsem pouhých 306bodů a to je málo. Na závěr jsem si protrpěl 30m a pokazil jsem jen prvních 6šípů. Musel jsem střelit 340bodů abych měl 1300bodů a to jsem také střelil.

 

Takže závěrem bych to shrnul jako náročný závod a těším se na MS, jelikož tam budu střílet stejný závod, ale bude rozdělen do dvou dnů a to je mnohem větší pohoda. Další závod mě čeká už příští víkend. Na slávii se bude střílet Pohár osvobození a tak už se těším a jsem zvědav, zda opět pokořím hranici 1300bodů. No a přes příští výkend vyrážím na Kolesa k Pardubicím, kde proběhne další závod v 3D střelbě. Tentokrát budu střílet v kategorii Hunter, jelikož jsem si předělal luk a tak budu moci poměřit výkonost, jelikož v této kategorii střílí i dost zdravých střelců.

 

—————

Zpět