Finále halových závodů Spastic Handicap a nový stroj Schmicking

16.03.2014 22:08

Tak máme tu polovinu března a to mě čekalo MČR v halové lukostřelbě, které se uskutečnilo v Plzni a úvodem bych chtěl poděkovat organizátorům za super závod.  Poprvé v historii se stříla oddělená soutěž mojí kategorie a tak jsem ještě s dvěma borci poměřil síly. V eliminaci jsem vyhrál nástřelem 559bodíků. V první polovině 281 a v druhé 278 bodů stačilo na první místo a do eliminačních soubojů jsem nastoupil z prvního místa. Ve finále jsem pak přemohl kolegu Vláďu a zvítězil na sety 6-0. K mému výkonu nutno podotknout, že se na něm podepsal můj nový doplněk nebo spíš technická vymoženost a tím je nové kolo od firmy Schmicking. 

Kolo mám doma 14dní a už jsem na něm najel skoro 130km po 5jízdách, což je fajn, i když trénovaní handbikeři se asi usmějí.

Je krásné sledovat jak si tělo na kolo zvyká a v první jízdě jsem najel 10km a byl jsem k.o. V další jízdě 16km a funěl jsem taky dostatečně, třetí jízda už představovala vzdálenost 28km a pak už 42km a v pátek před tréninkem lukostřelby 30km. Člověk sleduje jak začal jezdit na nejmenší převod a teď už si dá i ten nejtěžší, ale moje jízda je na pohodu a moje svaly se prokrví a žádná krev neteče.

Jen jsem možná v pátek neměl už jezdit a jít jen střílet a v sobotu bych možná byl více odpočatý ale to je fuk na vítězství to stačilo a je super a cítím se skvěle, když takle makám a mým svalům i pupku to prospěje. Každopádně od té doby, co jezdím, tak zvládám na tréninku lukostřelby více výstřelů a některé bolesti vymizeli. Hold to chtělo pořádně máknout a co bolí to roste a sílí.

Za 14dí se zúčastním MČR se zdravími lukostřelci, které se uskuteční v Brně a do té doby to bude kolo vs luk.

—————

Zpět