MČR v halové lukostřelbě Plzeň 16.3.2013

16.03.2013 22:16

Tak máme první ročník série závodů, které pořádala TJ Halma Zbuch za sebou. Tuto sobotu proběhlo poslední kolo, které bylo zároveň MČR. Závod probíhal stejně jako dvě předchozí kola. Začalo se kvalifikací, v které jsem se dokázal skvěle koncentrovat na to na co jsem měl a celkový výsledek 576bodů znamenal mé letošní maximum. Možná jsem si brousil zuby na vyšší nástřel ale v první polovině jsem v posledních dvou sadách zaznamenal pouhých 55bodů z 60 a celkem 286bodíku je můj průměr. Každopádně v druhé polovině jsem zabral a poslední tři šípy poslal do desítek. Nástřel 280bodíku z druhé poloviny je vyrovnání mého loňského maxima. Z celkového nástřelu jsme měl radost, ale vím, že tam ještě jisté rezervy jsou a budu muset máknout, abych je do příště odstranil nebo využil v mlj prospěch.

Následovali eliminace, kde jsem první kolo vyhrál 6:0. Střílelo se mi skvěle a ve finále na mě čekal Leoš, který jak se později ukázalo mi oplatil porážku s kvalifikace. Leo vstoupil do prvního setu 30-ti bodovým ziskem a mých 29bodíků nestačilo. Na tabulce se objevilo skóre 2:0 pro Leoše. Dál jsem si střílel to své ale na Leoše to nestačilo a zvýšil náskok na 4:0. Pak jsem ve dvou setech Leošův náskok vyrovnal a skóre bylo 4:4. Poslední set, který měl rozhodnout o vítězi, neměl vítěze, protože jsme oba střelili stejný součet bodů a tak se na tabuli objevilo skóre 5:5 a každý z nás nabil jedne šíp a vystřelil. Leoš trefil blíže střed a můj šíp zaplul do žluté výseče dále od středu. Leoš zaslouženě zvítězil. Každpádně pro mě další skvělá zkušenost a opět se potvrdilo pravidlo, že se střílí až do posledního šípu.

Další závody mě čekají za 14dní. To se v Hrotovicích koná halové MČR zdravých, kde budu usilovat o jednu z medailí. Zúčastním se jak soutěže jednotlivců, tak soutěže družstev, kde budu střílet po boku s Leošem a Jardou. V sobotu 29.3. se bude střílel kvalifikace a následně v neděli se postavíme do eliminačních pavouků, z kterých se pak dozvíme vítěze, který získá titul "Mistra České republiky".

Do té doby mě čeká ještě pár tréninků a tak budu moci ještě mou formu vyladit.

—————

Zpět