Mistrovství světa 2015 v německém Donauenschingenu

04.09.2015 16:04

Ve dnech 23.až 30.9. se uskutečnilo Mistrovství světa v Para lukostřelbě v německém Donauenschingenu. Odcestoval jsem již 22.v sobotu. Do auta jsme s taťkou naložili vybavní a zaazadal a vyrazili na 600km dlouhou cestu do západního Německa. Cesta proběhla v pořádku a kolem 15hjsme dorazili na hotel, který rozhodně nebyl úplně bezbariérový, ale do postele jsem se dostal, bezbariérový záchod byl na recepci a v sprcha, kterou jsem zvládl s pomocí taťky se nacházela u sauny ve sklepě hotelu.

V neděli nás čekal oficielní trénink a kontrola nářadí. Vše proběhlo bez problémů a v pondělí už jsme v dopoldních hodinách nastoupili ke kvalifikační části závodu. Počasí nám již tolik nepřálo a běhemzávodu pršelo a občas na chvilku vykouklo slunce, ale v zápětí bylo vystřídáno opět deštěm. Já jsem zvládl kvalifikaci nejlépe ze všechado vyřazovacích soubojů jsem postupoval z prvního místa. O pouhé tři body mi uniklo vylepšení mého nsoučasného světového rekordu.

Elimoinace v soutěži jednotlivců byly na programu až v pátek.Já jsem se rozhodně až pátku nenudil. V úterý jsem měl volný den, ale vyrazil jsem na trénink, jelikož mě ve středu čekala soutěž Mix teamů, ve které jsem měl mít já společně se Šárkou světovou premiéru. Ve středečním závodě se mi dařilo skvěle, bohužel Šárce se nedařilo a tak jsme vypadli hned v prvním kole s Ruským Mix teamem. Byla to veliká škoda, jelikož stačilo pouze jedno vítězství ajá i Šárka bychom postoupili na paralypiádu do Ria.Ve čtvrtek mě čekal souboj s mužským týmem. Opět jsem potvrdil roli hlavního tahouna týmu, bohuželkolegům se již tolik nedařilo a Rusové přes nás postoupili do finále. V sopbotu jsme tak měli bojovat s čínským týmemo bronz.

V pátečních eliinacích jednotlivců jsem měl v prvním kole volno. V 8finále jsem narazil na Korejce,kterého jsem porazil, v 4finále jsem narazil na Fina,který poslední Mistrovství světa vyhrál. Podařilo se mi střelit 144bodů ze 150možných a vyhrál jsem a 144bodů znamenalo pokoření starého světového rekordu, který jsem střelil loni v Novém Městě nad Metují. V semifinále jsem narazil na italského závodníka,kterého jsem porazil a ve finále jsem se měl potkatsAngličanem,ale to až vneděli.

V sobotu nás čekal boj o bronz s Čínskou trojicí mužů. Bohužel ve třetí sadě jsme zaznamenali jeden aut a to Číňany nakoplo k svělým výkonům. Čína nakonec zvítězila a to v novém světovém rekordu.

V neděli jsem hned po tréninku nastoupil keliminačním rozstřelům. Souboj se mi povedl a skvěle jsem se koncentroval. Brita jsem porazil a mohl se radovat prvního individuálního titulu MISTRA SVĚTA.

Určitě jsem s mým výkonem na MS spokojený,i když vím,že tam rozhodně rezervy jsou a je na čem makat. Každopádně jsem před mistrovstvím věřil, že se nám podaří uspět i v mixech a v soutěži družstev. Bohužel to jsem úplně ovlivnit nemohl a ostatním členům družstva nemohu nic vyčítat, jelikož bojovali do posledního šípu.

Chtělbych poděkovat rodičům,svazu,sponzorům především společnosti SANTÉ,za jejich péči o moje zdraví, také společnosti BBraun a všem, kteří mi pomáháte.

Příští rok se kromě 3světových pohárů uskuteční Mistrovství Evropy ve Francii a na konci srpna paralympijské hry, ke kterým  bude směřovat moje příprava. DRŽTE MI PALCE A JÁ SE POSTARÁM O ZBYTEK ;-)

—————

Zpět