Závěr přípravy před odleten na Letní paralympijské hry Londýn 2012

04.08.2012 15:30

Zdravím všechny moje příznivce a i nepříznivce. Již jsem sem dlouho nic nenapal a tak přikládám pár info. Od Přípravného závodu v Londýně, kde jsem v květnu exceloval a zvítězil uběhly další 3měsíce tréninků a závodů. Já se vám všem budu snažit přibléžit průběh tohoto období.

Můj trénink se dál vyvíjí dle mých představ. Musel jsem pouze občas ubrat s otáček a poslechnout rady mojí psycholožky a uvědomit si, že i relax a odpočinek potřebuji k tomu abych dokázal v lukostřelbě předvádět skvělé výkony. 

Trénink probíhá dál, jak na střelnici, tak konzutace se sportovní psycholožkou Kateřinou Kudláčkovou (https://kudlackovakatka.webnode.cz/). Na přelomu června a července mě začali zužovat bolesti zad,ale právě zmírnění tréninku a odborná rehabilitace snad tyto problémy utlumila a snad při pokračování v rehabilitaci mě tyto problémy nebudou dále zužovat. Každopádně mi to dalo dost přemlouvání si v tý mojí palici ujasnit, že i relax a odpočinek mě může dovést k vítězství a ne jen dřina, občas člověk prostě musí umět zařadit na menší rychlost a možná do cíle nedorazí tak brzy, ale stejně první před všemi ;-)

Za tři měsíce jsem absolvoval další 3závody. První závod na Strahově, kde jsem střelil 667bodů a to znamená letošní maximum. Ovšem od mého osobního rekordu z roku 2011 je to pořád s rezervou. V roce 2011 jsem na akademických hrách zaznamenal 674bodů. Na dalším závodě v Litvínově, který jsem absolvoval jsem opět držel formu a nástřel 656bodíků se rovnal výkonu z PreparsLondonSérie na začátku května.  Oba tyto závody jsem zvládnu, ikdyž počasí nebylo zrovna moc extra.

Třetí závod a účast na World ranking tournament 2012 v Novém Městě na Metují znamenalo po základní části skóre 652bodů. Nutno podotknout, že ani na těchto závodech nepanovalo příznivé počasí a především jsem musel bojovat s větrem, který se podepsal na všech výkonech zúčastněných závodníků. Každopádně i přes počasí jsem dokázal střelit stabilní výsledek a letošní výsledky se zatím drží skoro v linii a to je lepší, než kdyby mé skóre létalo jako na houpačce.

Novém Městě mě čekali i eliminační boje, kde jsem nejprve porazil mladičkého nováčka z Koreje a pak jsem ve finále porazil Kanaďana, s kterým jsem se již setkal v Londýně v květnu. Na eliminační souboje v Novém Městě jsem použil stejný systém koncentrace a mentální přípravy jako v Londýně a fungovalo to skvěle. Každopádně sám si moc dobře uvědomuji, kde ještě mohu zabrat a moc dobře vím, že především v kvalifikační části závodu,který mě čeká v Londýně mohu ještě využít velké rezervy, které mám.

21.8. se sejde celý paralympijský tým a 22.8. odletí výprava z letiště ve Kbelích do Londýna. Do té doby je dostatek času na shrnutí uběhlé sezóny a rozhodně se dají ještě pilovat mouchy, kterých mám ještě dost nebo ještě mohu odstranit pár detailů, které mi rozhodně brání v tom, abych při kvalifikaci a eliminaci předvedl v Londýně své maximum, kterého mohu dosáhnout pouze a jen pokud, když předvedu to nejlepší z mých lukostřeleckých schopností.

Během paralympiády se chystám opět na tomto webu zveřejnit nový bolg "London 2012" na kterém budu přinášet info o mé účasti na hrách.

 

—————

Zpět